Tepelné čerpadlo HPA-O 07.1 CS získalo prestižní ocenění

Testování kvality s dTest dopadlo pro tepelné čerpadlo od firmy STIEBEL ELTRON úspěšně.

Tepelné čerpadlo HPA-O 07.1 CS získalo prestižní ocenění zveřejněno: 15. 12. 2023

Nezávislý dTest odborníků
Produkt předního evropského výrobce tepelných čerpadel, větracích systémů a ohřívačů vody - společnosti STIEBEL ELTRON - získal prestižní ocenění „značka kvality“ v dTestu. Šlo o prémiové tepelné čerpadlo systému vzduch-voda HPA-O 07.1 CS Premium s hydromodulem HM Trend a ISG web. Kvalita, navíc potvrzená nezávislým testováním, je v dnešní době pro zájemce o tepelná čerpadla prvořadá.

Utkání s 13 konkurenty
V říjnovém nezávislém testu 13 monoblokových splitových tepelných čerpadel spotřebitelské organizace dTest "oznámkovali" experti prémiové tepelné čerpadlo systému vzduch-voda HPA-O 07.1 CS Premium s celkovým hodnocením „velmi dobře“ (83 %).

Náročné testy prokázaly nespornou kvalitu
Experti v dTestu zkoumali u tepelných čerpadel několik základních parametrů, a to účinnost vytápění i podlahového topení, dále komfort obsluhy, náročnost instalace, hlučnost nebo vliv na životní prostředí. Oceněné čerpadlo má excelentní účinnost při nízkých venkovních teplotách. Např. při venkovní teplotě -10°C dokáže otopnou vodu ohřát až na 75 °C. Akustický výkon testovaného čerpadla podle normy EN 12102 dosahuje velmi nízké hodnoty 48 dB(A), což ho řadí mezi nejtišší tepelná čerpadla na trhu. Navíc je díky pracovnímu rozsahu do -25 °C vhodné pro použití i v horských oblastech.

Tepelné čerpadlo HPA-O Premium, oceněné dTestem, lze volitelně integrovat do domácí sítě, můžete jej tedy jednoduše ovládat prostřednictvím chytrého telefonu. Je vhodné jak pro novostavby, tak pro zrekonstruované domy, jejichž majitelé chtějí mít záruku kvality a energetické účinnosti i při zachování stávajících radiátorů. Disponuje také přímou podporou chlazení objektů. V kombinaci s vysokou účinností posouvá tepelné čerpadlo HPA-O 07.1 CS ekologičnost a technologickou propracovanost vaší domácnosti na novou úroveň.

Kupujte ověřené a kvalitní výrobky
„Jsme rádi, že právě naše tepelné čerpadlo je oceněno značkou kvality dTest, a to především v době, kdy zažívají tepelná čerpadla veliký boom. Jen v prvním pololetí tohoto roku bylo do českých domácností instalováno 40 000 tepelných čerpadel. S růstem poptávky však roste také počet špatně realizovaných zakázek, tím i nespokojených zákazníků. Zájemci o tepelná čerpadla by tak měli dbát na ověřenou kvalitu výrobků, a před pořízením se pečlivě seznámit s výsledky nezávislých testů dTestu, které spotřebitelům zajistí důvěru v tepelné čerpadlo od dané společnosti,“ vysvětluje a varuje Jan Metlický, CEO společnosti STIEBEL ELTRON.

Tepelná čerpadla různých výkonů si můžete zakoupit v našich Instalatércentrech. Zároveň využijte i dalších našich služeb. V tomto případě se pravděpodobně bude hodit i doprava až na místo montáže, popřípadě technické poradenství.