Systémy nízkého podlahového vytápění

Realizujete podlahové vytápění v místech s omezenou výškou profilu skladby podlah? Máme pro vás řešení!

Systémy nízkého podlahového vytápění zveřejněno: 13. 9. 2018

Žádné zbytečné bourací práce, rychlá instalace, krátká doba náběhu – to je systém UPONOR Minitec. Hlavní přednosti systému Uponor Minitec jsou nízká stavební výška a minimální doba natápění. Právě díky nízké stavební výšce (15 mm včetně potěru) se tento systém využívá zejména pro renovace, kdy se komponenty pokládají přímo na stávající podklad.

Základním prvkem systému je fóliový systémový prvek (stabilní a nízký nosič topných trubek), který umožňuje pokládku v roztečích po 50 mm v podélném směru a po 70 mm v diagonálním směru bez nutnosti další fixace potrubí. Nopy jsou opatřeny zámky, které bezpečně uchytí potrubí. Fóliový prvek je po celé ploše děrovaný, což napomáhá dokonalému spojení potěru se stávajícím podkladem. Po dvou stranách prvku jsou malé nopy, do kterých se přikládají další fólie. Na spodní straně je lepivá vrstva, díky které je pokládka velice rychlá.

Další důležitou součástí systému je potrubí UPONOR Minitec o rozměru 9,9×1,1 mm. Potrubí je vyrobeno ze síťovaného vysokohustotního polyetylenu PE-Xa. Desky s trubkami se zalévají samonivelační stěrkou na cementové bázi s přísadou zušlechťovacích látek.

Systémové řešení podlahového vytápění s minimální výškou skladby nabízíme v naší prodejní síti kromě UPONOR Minitec také od renomovaných výrobců REHAU a nebo COMAP.


Výhody systémů nízkoprofilových podlahových vytápění:

  • Velice nízký profil celkové skladby (15 mm vč. potěru)
  • Rychlá a jednoduchá montáž bez nutnosti bourání starých podlah
  • Nízká spotřeba materiálu pro zalití podlahového topení

Systém nízkoprofilového podlahového vytápění UPONOR Minitec můžete objednat a zakoupit v prodejní síti Ptáček - velkoobchod. Vzhledem k různorodosti požadavků, které jsou řešeny našimi specialisty vždy individuálně pro každou realizaci, dodáváme přímo k zákazníkovi nebo na stavbu v rámci několika pracovních dnů od objednání. Více informací o produktech ze sortimentu divize instalace a vytápění a ohřev vody požadujte u svého prodejce, obchodního zástupce nebo na našich Instalatércentrech. Kompletní sortiment výrobků značky UPONOR je k objednání v prodejní síti Ptáček - velkoobchod. Se složitějšími realizacemi vám rovněž poradí náš specializovaný tým technické podpory prodeje.