Nový deskový radiátor Korado pro nízkoteplotní zdroje tepla

Radiátor Korado RADIK V-POWER je deskové inovativní otopné těleso s integrovaným modulem s ventilátory.

Nový deskový radiátor Korado pro nízkoteplotní zdroje tepla zveřejněno: 10. 7. 2024

Při vytápění tepelnými čerpadly lze sice připojit téměř jakýkoli radiátor, avšak ne každý je tou ideální volbou. Klasické radiátory jsou obvykle navrženy pro práci s vyšší teplotou vstupního média, která bývá u tradičního kotle vyšší. Tepelná čerpadla ale obvykle pracují s nižšími teplotami, což může ovlivnit účinnost otopných těles. S tím souvisí i velikost. Kvůli nižším teplotám, které tepelná čerpadla produkují, by mohlo být nutné např. instalovat do větších radiátorů pro dosažení dostatečného ohřevu místnosti. Původní tělesa se také nemusí dobře vyrovnávat s různými režimy tepelných čerpadel, což zahrnuje i nižší výkon pro úsporu energie. Klasické radiátory by měly být schopny efektivně regulovat přísun tepla, aby bylo možné plně využívat tyto režimy. Proto je zde řešení v podobě radiátoru Korado.

Deskový radiátor Korado s ventilátorem pro lepší výkon
Existuje však více důvodů pro výběr radiátoru, jako je RADIK V-POWER, který byl navržen přímo pro použití s tepelným čerpadlem. Největší výhodou nízkoteplotního vytápění, jenž je doménou tepelných čerpadel, je právě ona účinnost při využití nižších provozních teplot. Inovativní deskové těleso RADIK V-POWER zajistí efektivní vytápění v nízkoteplotních topných systémech. Jeho jedinečnost spočívá v integraci ventilátorů a autonomního regulátoru přímo do otopného tělesa. Může být používáno bez ventilace, nebo v některém z pěti stupňů intenzity nucené konvekce. Integrované ventilátory zvyšují tepelný výkon radiátoru až o 60 %.

Model RADIK V-POWER je deskové inovativní otopné těleso v provedení PLAN s hladkou čelní deskou a integrovaným modulem s ventilátory. Umožňuje spodní středové, pravé spodní, levé nebo pravé boční připojení na rozvod otopné soustavy. Ze zadní strany jsou přivařeny dvě horní a dolní příchytky. Otopná tělesa o délce 1 800 mm a delší mají navařených šest příchytek.

Deskový radiátor Korado umí chladit místo klimatizace
Nové deskové těleso RADIK V-POWER najde navíc uplatnění i v letních měsících. V režimu dochlazování umí pracovat s chladnější vodou, kterou některé druhy tepelných čerpadel dokáží dodávat do otopné soustavy pro ochlazování budovy.

Radiátory Korado v několika velikostech i výkonech
RADIK V-POWER je dodáván v typu 22 s výškami 524, 624 a 924 mm a ve standardních délkách od 400 do 2000 mm. Jedinečná konstrukce samostatného modulu s ventilátory a integrovanou regulací umožní dodatečnou instalaci na starší typy otopných těles KORADO se stejnými rozměry, ve kterých je dodáván RADIK V-POWER. To ocení především uživatelé tepelných čerpadel, kteří po výměně kotle na plyn či fosilní paliva potřebují dosáhnout zvýšeného výkonu otopného tělesa při nižších teplotních spádech. Jistě uvítáte i velmi tichý provoz. Maximální bezpečnost je zajištěna díky napájení stejnosměrným napětím 12 V z externího síťového zdroje. Spotřeba elektrické energie se pohybuje od 4 do 15 W.

RADIK V-POWER SET - řešení pro dodatečnou montáž
Je kompatibilní i se staršími otopnými tělesy KORADO o velikosti do 2000 mm, typ 22. Tento set využijí všichni zákazníci, kteří provedli výměnu zdroje tepla. Set obsahuje veškeré součásti, které potřebujete k montáži a provozu.

Sada kromě deskového radiátoru obsahuje

  • ventilační jednotku
  • snímače teploty
  • napájecí konektor
  • napájecí adaptér – 1,2 m
  • rovnou čelní desku
  • příslušenství pro montáž na otopné těleso

Dalolitelné příslušenství

  • boční kryty
  • prodlužovací kabel

Stejně jako v případě jiných radiátorů Korado, je možné si objednat různá barevné provedení. Vybírat lze ze vzorníku KORADO a ze vzorníku RAL. Další podrobnosti vám poskytnou odborní prodejci na našich pobočkách.

Přiložené soubory

Název Formát Velikost  
KORADO-RADIK V-POWER PDF 5.81 MB