Pomocník pro dešťovou vodu SCALA1 systém

Příroda a tiché čerpadlo vám pomohou s úsporami v domácnosti.

 Pomocník pro dešťovou vodu SCALA1 systém zveřejněno: 10. 7. 2023

Shromažďování a opětovné využití dešťové vody je chytrý způsob jak snížit spotřebu pitné vody v domácnosti. Zachycená dešťová voda může nahradit pitnou vodu při praní, úklidu, splachování toalet nebo zalévání zahrady.

Využívání dešťové vody také snižuje nedostatek pitné vody v obdobích sucha. Sběr a využití dešťové vody má proto smysl z finančních i ekologických důvodů.

Grundfos SCALA1 systém je plně integrovaný, samonasávací, kompaktní systém určený pro hospodaření s dešťovou vodou a její distribuci. Systém upřednostňuje využití dešťové vody ze sběrné nádrže před použitím vody ze sítě. Konstrukce a instalace systému je v souladu s normou EN1717, která zaručuje oddělení vody z vodovodního řadu od dešťové vody.

SCALA1 systém se skládá ze samonasávací domácí vodárny SCALA1, která obsahuje všechny komponenty domácí vodárny v jedné kompaktní jednotce. Domácí vodárna SCALA1 je namontována na akumulační nádrž na vodu z vodovodního řadu. Na přívodu vody do čerpadla je třícestný elektroventil, který ovládá prioritu použité vody. Tento design zjednodušuje instalaci a šetří místo, protože všechny komponenty jsou integrovány do jediné jednotky.

Společnost Grundfos, přední světový dodavatel čerpadlových řešení zkonstruoval čerpadlo Scala1 tak, aby poskytovalo konzistentní tlak vody v domácnostech a zajistila optimální dodávku vody pro domácnosti.

Klíčové vlastnosti samostatného čerpadla Grundfos Scala1

Čerpadlo je vybaveno motorem s proměnnou rychlostí, který upravuje svůj výkon podle požadavků na vodu. Tato funkce umožňuje energeticky úsporný provoz tím, že snižuje spotřebu energie při nízké spotřebě vody.

Čerpadlo je navrženo pro snadnou instalaci, což umožňuje i retrofitování do existujících vodních systémů v domácnostech. Je vybavena uživatelsky přívětivou ovládací deskou, která zjednodušuje nastavení a provoz.

Grundfos Scala1 obsahuje funkce pro snížení hluku, což zajišťuje tichý provoz i v blízkosti obytných prostor. Dále obsahuje číslo proti běhu na sucho, čímž ho chrání před poškozením a prodlužuj tak jeho životnost. Je navrženo tak, aby bylo téměř bezúdržbové a vyžadovalo minimální pozornost po instalaci. Tato vlastnost snižuje potřebu pravidelné údržby a zlepšuje celkový uživatelský zážitek. Přijďte si do našich Instalatércenter vybrat to nejvhodnější čerpadlo pro vás.