Objevte nový standard vytápění s kotli na dřevo Benekov D20

Nový kotel na dřevo splňuje 5. emisní třídu, ale i požadavky těch nejnáročnějších zákazníků. Objevte ideální náhradu za kotle nižších emisních tříd.

Objevte nový standard vytápění s kotli na dřevo Benekov D20 zveřejněno: 12. 8. 2024

Zplynovací kotel na dřevo Benekov D20 představuje již 4. generaci zplynovacích kotlů této značky. Promítly se do něj léty ověřené zkušenosti zákazníků a servisních techniků. Srdcem nového výrobku je řídící jednotka TECH (v základu řízení jednoho topného okruhu, bojleru a akumulace), kterou lze rozšířit o další topné okruhy a internetový modul. Více než 100 kg patentově chráněné keramiky zabraňuje klenbování paliva, dehtování, zvyšuje akumulační efekt a prodlužuje již tak dlouhou životnost kotle. Pro úsporu času je kotel osazen poloautomatickým čištěním výměníku, což znatelně usnadňuje údržbu. Jednoduché a intuitivní napojení na otopnou soustavu a komín umožňuje i laikům snadnou montáž svépomocí.

Kotel na dřevoplyn
Zplyňovací kotel na dřevo Benekov D20 má revoluční patentově chráněné řešení žáruvzdorné spalovací komory s bočními tryskami, které zaručují vysokou stabilitu a efektivitu spalovacího procesu. Stěny přikládací i spalovací komory jsou chráněny unikátní žáruvzdornou vyzdívkou, která eliminuje vznik agresivního kondenzátu ve spalovací komoře i průduchách. Po dobu spalování je udržována optimální teplota spalin, zabraňující dehtování ve spalinových cestách.

Kotel Benekov D20 doveden k dokonalosti
Nový kotel od firmy Benekov, který se může pochlubit unikátní konstrukcí a designem, se vyznačuje elegancí a funkčností. Benekov D20 je kotel na dřevo a svojí revoluční konstrukcí i vám dokáže, jak si užít teplejší a pohodlnější domov. Pomocí jednoduchého ovládání se stanete vládcem vlastního tepla v celém domě. Navíc i naprostý laik bez zbytečných složitostí a zdlouhavých postupů rychle a bezproblémově nastaví vše potřebné. Obsluha je totiž intuitivní a nikdo se nemusí bát složitých návodů. Pořídit si jej může zkrátka kdokoli. Nespornou výhodou je také to, že samotné kompaktní řešení a provedení kotle včetně násypky, klade poměrně malé nároky na umístění – ocení jej tedy i majitelé menších prostor.

Čistý provoz, nízké náklady a vysoká účinnost
Zplynovací kotel na dřevo Benekov D20 je navržen tak, aby poskytoval nejen tepelný komfort, ale byl také šetrný k životnímu prostředí. Vysoká efektivita je klíčovou vlastností. S moderními technologiemi a inovativními prvky dosahují tyto kotle maximální účinnosti, což přináší úsporu energie a nízké provozní náklady. Můžete si být jisti i jejich spolehlivostí.

Přednosti kotlů Benekov

  • vysoká účinnost oproti klasickým kotlům na dřevo
  • šetrnost k životnímu prostředí - nižší produkce emisí
  • ekologická udržitelnost, protože dřevo je obnovitelný zdroj energie
  • energetická nezávislost na jiných zdrojích energie, než je dřevo
  • vysoká spolehlivost a dlouhá životnost

Technické parametry Benekov D20

  • Výkon - 20 Kw
  • Hmotnost - 375 kg
  • Objem zásobníku -72 l
  • Rozměry - 550 x 696 x 1180 š x h x v
  • Příkon- 51 W
  • Účinnost - 88,3 %
  • Ekodesign- ANO
  • Třída energetické náročnosti - A+
  • Třída - 5

Jeden z nejlepších kotlů na dřevo

Díky prvotřídní kvalitě, vysoké účinnosti i dalším přednostem si zachovává Benekov D20 nejlepší poměr ceny a výkonu na trhu zplynovacích kotlů. Pokud ještě váháte, přijďte se poradit do našich Instalatércenter, zda pro vás Benekov D20 představuje to nejlepší řešení. Zde vám totiž naši specialisté s výběrem rádi poradí.