Lokální rekuperace vzduchu Haco zajistí moderní větrání

Revoluční způsob větrání, který zajišťuje čerstvý vzduch bez ztráty tepla a bez nutnosti instalace rozvodů, vám zajistí nová stěnová pokojová rekuperace. Jednou z novinek, kterou můžete ve své domácnosti instalovat, je např. lokální rekuperace od firmy Haco.

Lokální rekuperace vzduchu Haco zajistí moderní větrání zveřejněno: 27. 5. 2024

Lokální rekuperace vzduchu šetří energii a vaše zdraví
Rekuperační jednotky se staly vyhledávaným řešením pro alergiky, osoby s vleklými respiračními nemocemi, astmatiky a všechny, kteří chtějí dýchat čistý vzduch a k tomu šetřit energii. Principem je filtrace vzduchu v domě s částečnou obnovou. Rekuperační jednotka umožňuje efektivní výměnu vzduchu v budově a zároveň předává teplo z odpadního vzduchu do čerstvého přiváděného vzduchu. Tím šetří energii potřebnou na vytápění nebo chlazení. Pokojová rekuperace také snižuje emise skleníkových plynů ve srovnání s tradičním větráním.

Lokální rekuperace vzduchu přináší pohodlí
Celý proces rekuperace pomáhá zároveň udržovat optimální úroveň vlhkosti, koncentraci CO2 a eliminovat znečištění především prachem či pylem. Díky stálému přívodu čerstvého vzduchu a regulaci teploty a vlhkosti se zvyšuje celkový komfort a pohoda v interiéru. Pokojové rekuperace jsou modulární, složené z jednotlivých segmentů, proto je lze upravovat, doplňovat, měnit, a tím se dají přizpůsobit změnám v budově, popřípadě i počtu osob v jedné domácnosti.

Stěnová rekuperační jednotka SRJ 3W od firmy Haco
Na rozdíl od centrálních rekuperací, jsou vhodným řešením do malého bytu či jedné místnosti lokální či decentralizované rekuperační jednotky. Mají stejné vlastnosti a výhody. Díky tomu, že se jednotky instalují pouze do zdi, ušetříte za instalaci rozvodů a stavební práce. Lokální jednotce stačí pouze jeden otvor ve zdi, do kterého je umístěna. Novinkou v nabídce firmy Ptáček je rekuperační jednotka SRJ 3W od firmy Haco.

Zapomeňte na plíseň a alergeny
Stěnová rekuperační jednotka přináší revoluční způsob větrání je ideální pro moderní nízkoenergetické a pasivní domy, kde se klade důraz na zachování tepelné účinnosti. Je vhodná jak pro novostavby, tak pro rekonstrukce. Díky účinnému využití tepla z odváděného vzduchu dokáže SRJ 3W minimalizovat tepelné ztráty při větrání a zároveň eliminovat tvorbu plísní a alergenů.

Jednoduchá instalace tzv. pokojové rekuperace vzduchu
Instalace stěnové rekuperace je jednoduchá a efektivní. Venkovní část potrubí se snadno vsune do (ideálně jádrovým vrtákem) vyvrtaného otvoru, kde se zajistí pomocí montážní pěny. Instalace probíhá z interiéru bez potřeby lešení nebo složitých úprav vně domu. Po ukotvení venkovní části se vnitřní jednotka jednoduše připevní na vnitřní stěnu a připojí k elektrické síti.

Vlastnosti a výhody lokální rekuperace Haco SRJ 3W

  • vysoká účinnost- jednotka dokáže zpětně získat až 97% tepla
  • tichý provoz
  • 3 úrovně výkonu větrání 26 – 64 m3/h.
  • 3 režimy provozu
  • obsluha dálkovým ovladačem nebo aplikací ve smartphonu
  • kvalitní filtrace - filtr G3 zachycuje prach, pyl a další nečistoty
  • zařízení je možné rozšířit na účinnější filtr F7
  • vhodná pro větrání místností do 50 m2
  • keramický regenerační výměník s antibakteriální úpravou

Možností pro řízené větrání je ale samozřejmě nespočet. Pro další informace a pořízení rekuperační jednotky kontaktujte naše specialisty, kteří vám poradí ideální řešení pro vaši nemovitost.

Zanechte nám na sebe kontakt a my se vám ozveme

Vyplňte pár informací o vás

  • Jste koncový spotřebitel, nebo v našem oboru podnikáte?
    Nechte nám na sebe kontakt, doplňte upřesňující informace, případně přiložte vlastní poptávku a související podklady.

Kontaktní údaje:

  • +420
  • Pro vyhledání nejbližšího koupelnového studia
    zadejte vaši adresu nebo PSČ
  • Vybrat
    Maximální velikost přílohy 5MB.