3 důvody, proč si pořídit čerpadlo Grundfos SCALA2

Tzv. domácí vodárna Grundfos SCALA2 má výbornou energetickou účinnost, udržuje stálý tlak vody a má i další přednosti.

3 důvody, proč si pořídit čerpadlo Grundfos SCALA2 zveřejněno: 19. 6. 2024

O čerpadle SCALA2 od společnosti Grundfos lze jednoznačně říci, že jde o revoluční domácí vodárnu s energetickou úsporou, která v mnoha ohledech překoná tradiční vodárny s konstantními otáčkami. Díky pokročilé hydraulice, motoru s permanentním magnetem a inteligentnímu řízení, zajišťuje SCALA2 stabilní tlak vody při minimálních nákladech na energii.

Domácí vodárnu Grundfos SCALA2 žádný tlak nezastaví
V některých objektech klesá a stoupá tlak vody, někdy i kolísá její teplota při mytí či sprchování. Pokud taková situace nastane u vás doma, rychlé řešení přinese domácí vodárna SCALA2. Kolísání vstupního tlaku na studené vodě se stane minulostí.

3 důvody, proč vybrat čerpadlo Grundfos s proměnnou rychlostí

  • Čerpadlo Grundfos s motorem s proměnnou rychlostí se přizpůsobuje reálným požadavkům systému. Dodává přesně tolik tlaku, kolik je nutné, v závislosti na aktuálním počtu otevřených kohoutků. To znamená, že motor se zrychluje, když je potřeba více vody, a zpomaluje, pokud je poptávka nižší. Na rozdíl od čerpadel s pevnou rychlostí, která vždy běží na plný výkon, SCALA2 minimalizuje zbytečnou spotřebu energie.
  • Integrované řízení čerpadla Grundfos přizpůsobuje rychlost motoru aktuálnímu požadavku na tlak vody, což znamená, že čerpadlo neběží na plné otáčky, pokud to není nutné. Tím se nejen optimalizuje využití energie, ale také se snižuje opotřebení čerpadla i celého vodovodního systému, což prodlužuje jeho životnost.
  • Čerpadlo s proměnnou rychlostí inteligentně vyvažuje požadovaný tlak a aktuální spotřebu vody. To vede k optimalizovanému výkonu celého systému a dalšímu snížení spotřeby energie. Je tak zajištěn stabilní a efektivní tlak vody za všech podmínek.

Úspora s domácí vodárnou Grundfos
Domácí vodárna SCALA2,opatřená motorem s frekvenčním měničem, je ideální volbou pro každého, kdo požaduje konstantní tlak vody a zároveň chce docílit vyšší energetické účinnosti a úspor prostředků za energie. Dalším kladem je velmi nízká hlučnost. Díky vylepšenému hydraulickému krytu a vodou chlazeným motorem dosahuje nová generace SCALA2 nejen optimálního tlaku vody, ale má hlučnost pouhých 44 dB(A). V porovnání s předchozí generací se jedná o snížení hluku pro lidské ucho o 50 %.

Výměny čerpadel díky moderním technologiím
Výměna čerpadla nemusí být složitá, pokud vyměníte staré čerpadlo za nové, které bude mít nejen požadované parametry, ale podobné rozměry, rozteče, velikost. K tomu pomůže aplikace Grundfos GO a její funkce GO Replace. Nejvhodnější náhrady budou k dispozici jedním klikem. Kromě toho máte v aplikaci přístup k sadě nástrojů, jenž vám usnadní instalaci i uvedení čerpadel do provozu.

Čerpadla Grundfos koupíte u Ptáčka
Nevíte si rady, jaké čerpadlo bude pro vás nejvhodnější. Přijďte se poradit do jakéhokoli z našich Instalatércenter Ptáček, kde vám naši specialisté pomohou s výběrem a najdou správné řešení i pro vaši domácnost.